ATIVIDADE DE INTERPRETAÇÃO DE TEXTO EM INGLÊS - GÊNERO: E-MAIL - ANOS FINAIS - COM GABARITO

Atividade de leitura e interpretação de texto em inglês para o 6º ano, 7º ano, 8º ano ou 9º ano. 

Você pode baixar esta atividade em PDF no final, pronta para impressão.

Read the text below to answer questions 1 - 10:
Atividade de leitura e interpretação em inglês
Kevin Clothing and Shoes
Fortaleza, Ceará.

Emily,
Through this e-mail, I come to inform you that your resume has been analyzed by our company and that you have been approved to be part of our team. We will be very happy to have you as a sales supervisor. But you need to do some exams to be admitted. Therefore, you need to appear tomorrow, 02/17/2021, at 9 am, in the human resources room for more information.

We wait for you! Thanks!

Thomas Charlie (Human Resources Manager)
February 16, 2021, Fortaleza, Ceará!


1. What is the genre of the text?
a) Ticket.
b) Office.
c) Curriculum.
d) E-mail.

2. The subject of the message sent is about:
a) Job.
b) Holidays.
c) Debt.
d) School.

3. What was analyzed by Kevin Clothing and Shoes?
a) A letter.
b) A newspaper.
c) A message.
d) A resume.


4. Segundo o texto, qual profissão está sendo ofertada pela empresa para a Emily?
a) Gerente.
b) Administradora. 
c) Supervisora.
d) Técnica.

5. Emily will work in the area of:
a) sales.
b) administration.
c) maintenance.
d) information technology.

6. For Emily to be admitted she needs to do:
a) exercises.
b) proof.
c) reading.
d) exams.

7. No trecho: “But you need...”, a palavra grifada estabelece ideia de
a) adição.
b) oposição.
c) explicação.
d) dúvida.


8. What is the purpose of the text?
a) Inform about a job approval.
b) Describe a work history.
c) Narrating an important event.
d) Advertise a digital product about marketing.

9. What time should Emily attend the Company?
a) Nine o'clock at night.
b) Six o'clock in the afternoon.
c) Eight o'clock in the afternoon.
d) Nine o'clock in the morning.

10. According to the text, what expression was used for Thomas Charlie to say goodbye?
a) Excuses!
b) Bye!
c) What's new?
d) Thank you!


Atividade em PDF está mais abaixo, pronta para IMPRESSÃO e GABARITO!




GABARITO
1D / 2A / 3D / 4C / 5A / 6D / 7B / 8A / 9D / 10D

Participe! Deixe um comentário!

O seu comentário é muito importante!

Postagem Anterior Próxima Postagem