ATIVIDADE DE INGLÊS - RELATO PESSOAL DE VIAGEM - QUESTÕES COM GABARITO (ANOS FINAIS)

Leia o texto para responder às questões 1 - 5:


Manaus is an amazing city located in the heart of the Amazon jungle. The first day there we went to the Teatro Amazonas, an imposing building constructed in the late nineteenth century. There I met my first Brazilian friend, a native descendant girl named Tainá. She told me about the Festival de Parintins, a big spectacle based on a indigenous legend.


1. The text talks about
a) a city
b) a country.
c) a company.
d) a school.

2. Segundo o texto, Manaus está localizado
a) próximo à Amazônia.
b) no centro da Amazônia.
c) no coração da Amazônia.
d) no coração da selva amazônica.

3. No trecho traduzido: "No ________ dia lá, fomos ao Teatro Amazonas...", a palavra que completa corretamente de acordo com o texto é
a) primeiro.
b) segundo.
c) terceiro.
d) quinto.

4. According to the text, Tainá was
a) descendants of Afro-Brazilians.
b) descendants of Indians.
c) children of Africans.
d) children of Brazilians and Americans.


5. Segundo o texto, o imponente teatro foi construído no século
a) 18.
b) 19.
c) 20.
d) 21.

Leia o texto para responder às questões 6 - 10:

My second stop in Brazil was Salvador, the first capital of the country. It’s a fantastic city! In Salvador we can see the African influence everywhere. Food, music, religion, dance, local customs, everything makes us feel like we were in Africa. There I met Luana, a seventeen-year-old girl who practices Candomblé, a religion brought by the Africans. I enjoyed the food of Bahia a lot! It’s very tasty.

6. Segundo o texto, Salvador foi
a) a primeira cidade do Brasil.
b) a segunda capital do Brasil.
c) a primeira capital do Brasil.
d) o primeiro estado do Brasil.

7. The predominant influence in several places in Salvador da Bahia is
a) indigenous.
b) African.
c) Brazilian.
d) Portuguese.


8. A opinião da autora sobre a cidade que visitou é
a) importante.
b) incrível.
c) fantástica.
d) sensacional. 

9.  Luana, a garota que a autora do texto conheceu, tinha a idade de
a) quinze anos.
b) dezesseis anos. 
c) dezessete anos.
d) dezoito anos.

10. There is an opinion of the author in the text part at:
a) "There I met Luana, a seventeen-year-old girl..."
b) "My second stop in Brazil was Salvador..."
c) "Food, music, religion, dance, local customs, everything makes..."
d) "I enjoyed the food of Bahia a lot! It’s very tasty."


GABARITO
1A / 2D / 3A / 4B / 5B / 6C / 7B / 8C / 9C / 10D 

POSTE UM COMENTÁRIO

Tudo Sala de Aula agradece sua interação conosco!