ATIVIDADE DE INGLÊS - OCUPAÇÕES / EMPREGOS (OCCUPATIONS) - 6º e 7º ANO

Atividade de inglês de leitura e interpretação. 

Você pode baixar esta atividade em PDF no final, pronta para impressão.

Watch:

1. The teacher is asking
a) “ How old are you?”
b) “What do you want to be?”
c) “ Where are you from?”
d) “What’s your name?”

Read:

2. According to the picture, the girl wants to be a 
a) doctor
b) nurse
c) teacher
d) chef

Observe a imagem:

3. They are 
a) teachers.
b) doctors.
c) drivers.
d) chefs.

Watch:
4. The correct sequence according to the occupations is...
a) 1 – an architect   2 – a truck driver         3 – a tennis player
b) 1 – a teacher       2 – a race car driver    3 – a soccer player
c) 1 – an architect   2 – a race car driver    3 – a tennis player
d) 1 – a doctor         2 – a truck driver          3 – a tennis player


Read:

5. Complete  the dialogue:
a) “Where are you from?”
b) “What’s your job?”
c) “What’s your name?”
d) “How old are you?”

Read:

JK Rowling is a British novelist, best known as the author of the Harry Potter fantasy series. The Potter books have gained worldwide attention, won multiple awards, and sold more than 400 million copies.

6. The text is about...
a) a doctor
b) a singer
c) an actress.
d) a writer.

Read:


7. A mulher está perguntando
a) “ Are you a model?”
b) “Is he a model?”
c) “Is she a model?”
d) “Are they models?”


Read:

NAME: Beyoncé Knowles
OCCUPATION: Film Actress, Singer
BIRTH DATE: September 04, 1981
PLACE OF BIRTH: Houston, Texas

8. Beyoncé's occupation is
a) cantora.
b) compositora.
c) professora.
d) atriz. 

9. What can you say about sashimi?


a) It’s Brazilian.
b) It’s American.
c) It’s Mexican.
d) It’s Japanese.

Read


10. Ivete Sangalo is
a) twenty-one.
b) thirty-one.
c) forty-one.
d) fifty-one.


Atividade em PDF está mais abaixo, pronta para IMPRESSÃO e GABARITO!



GABARITO
1B / 2D / 3B / 4C / 5B / 6D / 7A / 8A / 9D / 10C

10 Comentários

O seu comentário é muito importante!

  1. Obrigada por nos ajudar com essas ótimas atividades

    ResponderExcluir
  2. Catherine Luz Miranda turma; 603 tarde

    ResponderExcluir
  3. Obrigada por disponibilizar as atividades , gratidão !

    ResponderExcluir
  4. Nossa! Que maravilha de site. Parabéns. Aque temos um plano de aula anual completo de inglês. Vocês simplesmente arrasou. Seu site é um show. Parabéns mesmo.

    ResponderExcluir
  5. boa tarde, estou aprendendo inglês e resolvi fazer as atividades e fiquei com uma duvida a numero 8 não seria letra A e D ?

    ResponderExcluir

Postar um comentário

O seu comentário é muito importante!

Postagem Anterior Próxima Postagem