ATIVIDADE/PROVA INTERPRETAÇÃO DE INGLÊS (9°ou 1° ANO)

Read the text below and do exercises 1 – 5.

Chinese New Year
Chinese New Year starts on the first day of the Chinese calendar, usually in February. For many families, it is a time for feasting and visiting relatives and friends, but in the heart of the city, a spectacular procession takes place. Chinese families clean their houses to rid them of last year’s bad luck before the celebrations begin.  “My family and I visit our grandparents on New Year, and we take sticky rice cakes called Nian Gao with us. My outfit is very traditional. It is made of silk and it is very,  very beautiful.”  Red is the main color for clothes and decorations at New Year because it associated with joy and happiness. 
New York: DK Children, 1997, pp. 8-9

1ª) Segundo o texto, o novo ano dos chineses inicia-se em 
a) march
b) april
c) february
d) September.
e) may.

2ª) O texto aborda 
a) o novo ano dos chineses.
b) como acontece o réveillon dos americanos.
c) o modo de vida dos chineses durante todo o ano.
d) como vivem os adolescentes chineses.
e) o relacionamento entre parentes e amigos dos chineses.

3ª) Before New Year celebrations, chineses families clean their
a) lifes.
b) heart.
c) bedroom.
d) houses.
e) school.

4ª) Localize no texto a expressão em inglês “má sorte”.
a) bad luck.
b) New Year.
c) The heart.
d) For many.
e) My family.

5ª) Red is the main color for _______________ and ______________ on New Year.

As palavras abaixo que completam corretamente os espaços de acordo com o texto é
a) houses e rid.
b) joy e happiness.
c) city e family.
d) bad e luck.
e) clothes e decorations.

Read the text and answer questions 5 and 6. 
6ª) O gênero do texto é
a) fable.
b) magazine cover.
c) website.
d) comic strip.
e) reporting

7ª) As palavras yesterday, today e tomorrow, respectivamente traduzidas para o português são
a) amanhã, hoje e ontem.       
b) hoje, ontem e amanhã.
c) ontem, hoje e amanhã.       
d) amanhã, hoje e ontem.
e) amanhã, ontem e hoje.

Read and answer the next 2 questions:

8ª) O nome da revista ao lado é
a) Time.
b) Next.
c) Neymar.
d) Pelé.
e) Connect Brazil. 

9ª) A expressão “The Next Pelé” se refere  
a) a Pelé.
b) a revista.
c) a Neymar.
d) aos jogadores brasileiros.
e) ao futebol.

10ª)Associe corretamente as palavras eminglês com suas respectivas traduções para o português, depois, escolha a opção correta.
(A) Berr                      (   ) Carne
(B) Water                    (   ) Água
(C) Milk                      (   ) Irmã
(D) Juice                    (   ) Mãe
(E) Mother                  (   ) Café
(F) Sister                    (   ) Cerveja
(G) Coffee                  (   ) Suco
(H) Meat                     (   ) Leite

A alternativa que contempla a sequência corretamente é
a) H / B / E / F / G / A / C / D
b) H / B / F / E / G / A / D / C
c) C / B / F / E / D / H / G / A
d) C / A / E / F / G / B / D / H
e) H / B / F / E / A / G / D / C

GABARITO:

1C / 2A / 3D / 4A / 5E / 6D / 7C / 8A / 9C / 10B

BAIXE ESTA ATIVIDADE EM WORD

POSTE UM COMENTÁRIO

Tudo Sala de Aula agradece sua interação conosco!